Veľkonočná plnka - mäsový syrek



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

600g bravčového mäsa, 6-8 žemlí, 10 vajec, 1 kocka droždia, trochu mlieka a cukor na kvások, soľ, ml.čierne korenie, petržlenová vňať, cibuľa, cesnak, trochu vývaru zo šunky

POSTUP PŘÍPRAVY

kuk do obrázkového postupu

nakrájať žemle, urobiť kvások a na oleji popražiť cibuľu a opiecť ml. mäso ( správne by sa malo mäso vcelku trochu obvariť, ale ja so mala už dopredu namleté v mrazničke, tak som si to prispôsobila)
vajíčka
cesnak popučiť
premiešame žemle s vajíčkami tak, aby kažsá kocočka bola napitá vajíčkom, ja som ešte pridala na kocky nakrájanú údenú šunku a z moravského mäsa tie konce, čo so kúpila vcelku a tie sa nedajú použiť na misu
pridáme popučený cesnak
na cibuli podusené mleté bravčové maso a petržlenovú vňať
šťava z údeného, toto je len z uvarenej klobásy
kvások
dobre premiešať, vložiť do vymaasteného a strúhankou vysypaného pekáča, nechať 20 minút nakysnúť a potom šup do rúry
pieklo sa to 40 minút prikryté a potom ešte si 15 minút na zapečenie