Domáci boršč

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

asi 700 g hov.mäsa na guláš alebo ľubovoľná kombinácia hov. a bravč. mäsa, 4-5 mrkiev, 2 petržleny, 1 zeler, 1 cibuľa, masť,3 väčšie zemiaky, zaváraná cvikla, kyslá kapusta asi 1/2 zo 7 dcl fľaše, soľ, 2-3 ks bobk. list, 3-4 ks celé čierne korenie, 3- 4 ks celé nové korenie, paradajkový pretlak, kyslá smotana do dozdobenie

POSTUP PŘÍPRAVY

Nakrájame si koreňovú zeleninu aj mäso na kocky.
Na masti osmažíme na jemnučko nakrájanú cibuľku, pridáme koreňovú zeleninu a neskôr mäso na kocky. Všetko spolu ešte chvíľu opekáme.
Zalejeme vodou, pridáme korenie, soľ a varíme, kým nie je mäso uvarené na 3/4.
Do hrnca dáme zvyšné suroviny. Na kocky nakrájané zemiaky, celú flaštičku cvikle, polku zo 7 dcl flaše kyslej kapusty , celý pretlak a varíme, kým je mäso, zemiaky aj kapusta mäkké.
Na záver si môžeme dať na hotovú polievku kopček kyslej smotany.
Dobrú chuť.