Zázvorníky od kolegu :))



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

5 žĺtkov, 2x 250g práškového cukru, 70g polohrubej múky, 1 ČL salajky, podľa chuti mletého zázvoru (dávam 20g aby mali grády, zázvorovú chuť milujem :* )

POSTUP PŘÍPRAVY

Žĺtka vymiešame s jednou časťou (250g) práškového cukru do peny, zostalo nám ešte 250g, ktoré si odložíme. Do tejto masy pridáme 1 ČL salajky a necháme 2-3hod odpočívať v teple (sem tam premiešame pretože sa vytvorí škrupinka). Po troch hodinkách primiešame zvyšok práškového cukru a múku so zázvorom. Cesto sa najlepšie mieša rukami, ale až keď sa pridáva múka, lepšie sa zapracuje. Vložíme na 12 hod do chladničky. Cesto vygúľame na hrúbku 5mm, formičkami povykrajujeme ľubovolné tvary. Zázvorníčky potom poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri 180 stupňoch cca 10 minút až pokiaľ sa nezačnú "červenať".
Nakoľko každý typ inak pečie odporúčam sledovať :) Aby ste sa potom nezľakli, pretože koláčiky sú vo vnútri duté, a pri pečení abnormálne zväčšia objem :) Tento recept mám z práce od kolegu, u ktorého ich pečie jeho svokra. Sú SKVELÉ, vyskúšajte a už nebudete robiť žiadne iné!!!! GARATNUJEM :*


P.S.
skoro som zabudla pridať jednu dobrú radu - cesto je veľmi zvláštne, pri vaľkaní sa rado trhá, tak potom trošku trpezlivosti. Treba sa s ním pohrať, určite s k nemu každý nájde cestu, tak ako som si hľadala aj ja :))
No proste ich milujem :* tak sa s nimi rada prplem, aby som si vyčarila "nebíčko v papuľke".

5 žĺtkov čakajúcich na práškový cukor :)
žĺtka sa dočkali cukru :p
takto sa nám zmiešali v miske :)
krásne bublinkové po troch hodinkách leňošenia :p
primiešali sme druhé kolo práškového cukru
teraz sme dali múku so zázvorom, ktorá sa nekamaráti s vareškou :)) tak si s ňou poradíme rukami :D
ruky si povedali svoje, zvládli to :) krásne cesto čaká na chladničku :*
začiatok pečenia mojich obľúbených kouáčikov :)
zázvorníčky upečené, majú byť trošku bledšie :) to je tak keď niekto pečie v noci :p
umelecké foto :p