Ovocný koláč



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

4 vajcia, 1 hrnček (250ml) kryštálový cukor, 2 hrnčeky polohrubej múky, 3/4 hrnčeka oleja, 3-5 polievkových lyžíc mlieka, 1 prášok do pečiva, vanilínový cukor, štipka soli, 3/4- 1 kg ovocia (alebo ovocie z jedného zavaraninového pohára bez šťavy)

POSTUP PŘÍPRAVY

Všetky prísady okrem ovocia zmiešame tak, aby v ceste neboli hrudky. Na vymastený a múkou (alebo strúhankou) vysypaný plech vylejeme cesto, na vrch poukladáme ovocie a celý povrch posypeme kryštálovým cukrom. Dáme piecť na 180st. Čas pečenia presne neviem, koláč sledujem a keď sa dvihne a cukor na povrchu trošku zozlatne (taká bledučko hnedá farba), koláč skúsim špáradlom. Ak je špáradlo čisté, koláč je upečený. . Nakrájame na kocky a môžeme posypať práškovým cukrom.

Do koláča sa hodia marhule (ukladáme reznou plochou smerom hore), maliny, jahody, ríbezle

zmiešame prísady na také hustejšie cesto
vylejeme na plech, posypeme ovocím
potom posypeme kryštálovým cukrom a dáme piecť
upečený koláčik pokrájame (navrchu je chrumkavá kôrka z cukru)
pred podávaním môžeme posypať práškovým cukrom ak je ovocie dosť kyselé