Medovníčky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

inšpirácia

POSTUP PŘÍPRAVY

ak bude záujem, lebo tu na MMB je veľa dobrých receptov a možno aj ten môj je už tu , ale nemám čas to zisťovať

Na žiadosť Silvinky ID 8935 , tu je aj recept:

Cesto: 150g medu, 250g kryštálového cukru, 120g Palmarinu, 1/8 dcl vody, 600g hladkej múky ( T650, nie špaciál ), 1 vajce, 1 KL sody BB, 2 KL perníkového korenia
med, cukor, tuk a vodu dáme variť a necháme vychladnúť. Potom pridáme ostatné suroviny a cesto dobre prepracujeme. Necháme 12 hod. v chlade odležať. Môže aj 2-3 dni, cesto je lepšie. Potom vyvaľkáme na 0,5 cm povykrajujeme rôzne tvary a pečieme krátko 4-6 minút, podľa veľkosti vykrojených perníkov na 220°C , ak nechceme zdobiť bielkovou polevou, pred pečením ich potrieme rozšľahaným vajcom, ozdobíme orechom, mandľou, hrozienkami, alebo lieskovcom a potom upečieme. Ak chceme zdobiť bielkovou polevou, pred pečením perníčky nepotierame. Perníčky pečieme na vymastenom plechu. Po upečení a vychladnutí dáme do plechových krabíc, aby ostali mäkké. Na plechu ich pred pečením dávame dosť ďaleko od seba, aby sa nezlepili. Vyjde asi 5 plechov.

Bielková poleva: 150-200g trikrát preosiateho práškového cukru, 1 bielok - nešľahať, len poriadne vymiešať s cukrom a pre lepšiu chuť 1 KL citronovej šťavy, poleva bude pekne biela

biela cukrová poleva, nanášaná zdobičkou, je to super pomôcka, oplatí sa do nej investovať 50-60 Sk, ale aj tak ešte treba cvik, ruky sa mi triesli jak absťakovi
farebné potravinové gelové farby z Lidlu, škoda že žltá je taká priesvitná je ju slabo vidieť. Tu sa vyšantili deti
MIX