Sirôtkové košíčky s čokoládovou plnkou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto: 400g hladkej múky, 200g Palmarinu, 120g práškového cukru, 1 vajce
Čokoládový krém:2dcl mlieka, 2 PL hladkej múky,2 PL kryštálového cukru,2 PL kakaa, 250g Hery, 150g práškového cukru, 100g čokolády na varenie
Na polevu: čokoláda na varenie a cera

POSTUP PŘÍPRAVY

Všetky prísady na cesto zmiešame a vypracujeme na hladké cesto, potom dáme do chladničky na 2 hodiny odležať. Potom z cesta urobíme šúľok, nakrájame z neho rovnaké kúsky, ktoré natlačíme do formičiek a dáme do bledunka upiecť. Po upečení ešte horúce vyklopíme z formičiek.

Krém: múku, cukor a kakao premiešame, potom vmiešame do mlieka a za stáleho miešania uvaríme na kašu. Ešte do horúcej kaše pridáme na kúsky nalámanú čokoládu. Za občasného miešania necháme vychladnúť. Maslo s cukrom vyšľaháme dopenista, a postupne primiešame čokoládovú kašu. Naplníme krémom košíčky, necháme v chlade stuhnúť, polejeme čokoládovou polevou a dozdobíme.

šúľok, nakrájame z neho rovnaké kúsky, ktoré natlačíme do formičiek a dáme do bledunka upiecť
upečené košíčky
ešte teplé vyklopiť z formičky, mne samé vypadávali, nemusela som ich plieskať o plech
múku, cukor a kakao premiešame, potom vmiešame do mlieka a za stáleho miešania uvaríme na kašu
Ešte do horúcej kaše pridáme na kúsky nalámanú čokoládu
vymiešame Palmarín s cukrom
spojíme maslo s vychladenou čokoládovou masou, naplníme cukrárenské vrecko a naplníme košíčky krémom
naplnené necháme v chlade stuhnúť
polejeme čokoládovou polevou a ozdobíme , sirôtky sú z marcipánovej hmoty
zvyšné košíčky som ozdobila ružičkami, čo mi ostali ešte z torty, čo so piekla pre svokru