Papučky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto: 200g hladkej múky, 100g Palmarinu, 60g práškového cukru, 1žltok, citrónová kôra
Arašidová hmota: 100g arašidov v cukre, 70g detských piškót, 50g práškového cukru, 1PL kakaa, 1 vajce

POSTUP PŘÍPRAVY

Všetky prísady na cesto zmiešame a vypracujeme na hladké cesto, potom dáme do chladničky na 2 hodiny odležať. Natenko vyvaľkáme, malou formičkou povykrajujeme oválky a dáme upiecť.
Piškóty a arašidy pomelieme, pridáme ostatné suroviny a vypracujeme na hmotu, ktorú dáme tiež na dve hodiny odležať.
Vrchný diel papučky vytvarujeme z arašidovej hmoty a spojíme krémom so spodnou časťou. Dozdobíme krémom a podľa vlastnej fantázie. Necháme voľne uschnúť.

z odležaného cesta natenko vyvaľkaného, malou formičkou povykrajujeme oválky a dáme upiecť.
Piškóty a arašidy pomelieme, pridáme ostatné suroviny a vypracujeme na hmotu, ktorú dáme tiež na dve hodiny odležať.
Vrchný diel papučky vytvarujeme z arašidovej hmoty . Môžme pomocou formičky na všeli úliky, v tej polovici, kde nie je včielka.
Oválik potrieme plnkou z trošky Palmarínu, kakaa a cukru. Ja som mala roztopenú čokoládu , tak aj z nej som čvirkla do plnky. Priložíme vrch papučky.
A zdobíme podľa vlastnej fantázie. Tie prúžky sú z marcipánu (2PL suš. mlieka, 1PL prášk. cukru, mandlová aróma,voda, olej, potrav. farbivo, vypracovať, rozdeliť na dve časti zafarbiť, rozvaľkať medzi igelitovým sáčkom, radielkom nakrájať tenké prúžky a hotovo). Pod marcip. prúžky som tenučko potrela krémom vrch papučky, aby lepšie držali.
Hotovo