Parížska čokoládová torta



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2 šľahačkové smotany 33%, 200g várovej čokolády, 5 vajec, 5 PL práškového cukru, 4 PL polohrubej múky, prášok do pečiva, 2 PL kakaa, niekoľko kvapiek citrónovej šťavy, rum, mäkké zavárané ovocie (maliny, jahody, čučoriedky)

POSTUP PŘÍPRAVY

Šľahačkové smotany zmiešame s čokoládou na varenie a privedieme do varu, necháme odstáť cca 24 hodín.\r\nBielka vyšľaháme s citrónovou šťavou, pridáme cukor, žĺtka, múku s práškom do pečiva a kakao. Dáme do tortovej formy vyloženej papierom na pečenie. Vychladnutý korpus prerežeme na dve polovice. Jednu pokvapkáme rumom položíme na ňu odkvapkané ovocie a prikryjeme druhou polovicou korpusu. Vyšľaháme si vychladnutú šľahačku. Potrieme ňou boky a vrch torty. Na ozdobu som použila trubičky a čokotransfer.