Naše tohoročné vianočné- nové recepty



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Pistáciové piškotky: zakladne linecke cesto:300g hl.muky, 200g masla, 100g pr.cukru, 2 zltky, 1 balicek vanilkoveho cukru, 1CL citronovej kory(ale tu som ja nedala, nemam ju rada) Krem: 3/4L mlieka, 2 balicky pistacioveho pudingu Dr. oetker, mozete pridat aj trochu pistaciovej aromy, cukor podla chuti.

POSTUP PŘÍPRAVY

Cesto:
Vypracovat cesto, nechat odstat v chladnicke. Rozvalkat, vykrajovat tvary, pecieme na 180C cca 10min. Treba piect pomaly pri nizsej teplote, aby nezhoreli a zostali pekne biele.
Krem:
Do vychladnuteho pudingu zaslahat 1 Heru. Na zdobenie som pouzila cukrovu polevu a nasekane nesolene, neprazene pistacie. Postupne pridám aj ostatné recepty, len napíšte, ktoré vás zaujímajú :-)))

Rafaelo:
250 g práškového cukru
1 dcl vody
1 Cera
1 vanilkový cukor
-všetko dať rozpustiť a do vychladnutého pridať:
250 g sušeného mlieka
120-150 g kokosovej múčky
-a podľa potreby prilejeme salko...to znamená, že ak sa vám zdá byť hmota príliš tuhá a suchá, alebo ak (sem tam sa to stane, ale nikdy som nezistila, ze preco) ak sa oddelí cera od hmoty :-(
-všetko dobre premiešať, nechať stuhnúť v chladničke, potom robíme guľky, do stredu vtlačíme opečenú mandľu a obalíme v kokose

Pudingové guľky (tie pralinkové, čokoládové)
1 krabička BB pudingu
150 g pr.cukru
1-2 PL kakaa
125g masla
1 vanilkový cukor
višňový likér (alebo rum) podľa potreby
- všetko zmiešať, vypracovať hmotu, ktorá sa nelepí, ani nerozpadá...vynikajúco sa s ňou pracuje, nelepí sa na ruky
robiť guľky, do stredu vtlačiť višňu, obaliť v kokose, či kakae, alebo omáčať v čokoláde...vzniknú krásne hladké pralinky

Čokoládové srdiečka
len pre inšpiráciu: linecké cesto, lepené džemom, alebo pudingovým krémom podľa vlastnej fantázie...omáčané v čokoláde a čokoládovou stranou kladené na čokotransfer :-)


Grilážky
250 g cukru- upáliť karamel
pridať 1 Ceru
1 salko, dobre prevariť a roztopiť všetky hrudky....ak sa vám nedarí roztopiť posledné, treba to precediť
- potom pridať 250 g vlašských orechov, mleté alebo jemne nasekané, môžete dať aj mix rôznych druhov orechov
- všetko zmiešať, natierať na tortové oblátky, nakoniec zaťažiť a nechať vychladnúť

xxx
xxx