Bravčové mäsko v mlieku v tlakovom hrnci za 30 minút



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2 lyžice olivový olej, 2 lyžice maslo, kus bravčového mäsa v celku. zviazané, soľ, peper, môžu byť mix byliniek ale nemusí byť, 2 = 2a po šálky mlieka\\r\\nje tu možnosť aj pridať sušené slivky alebo iné sušené ovocie, bobkový list-y, cesnak 2-3 kto má rád viac cesnaku alebo iných prísad, upraví si podľa chuti

POSTUP PŘÍPRAVY

2 lyžice olivový olej, 2 lyžice maslo, kus bravčového mäsa v celku. zviazané, soľ, peper, môžu byť mix byliniek ale nemusí byť, 2 = 2a po šálky mlieka
je tu možnosť aj pridať sušené slivky alebo iné sušené ovocie
do stredu mäsa spravím dieru kde napchám slivky, mäso vyvaľkam v mix bylinkách a sprudka opečiem na oleji s maslom rovno v tlakovom hrnci. hneď potom vlejem mlieko /pozor prská/,tak aby bolo mäsko dopoly zhruba zaliate, pridám trochu soli a peper, bobkový list alebo listy a cesnak. uzavriem hrniec a nechám natlakovať na najvyšší stupeň /druhý prúžok/, stíšim plameň a nechám 30 min. potom hrniec odtlakujem /napr. v drese pustím studenú vodu na vrchnák/
a je to..
super so zemiakmi, ktoré sú hotové v tlakovom hrnci za 6min.

surové mäsko so sušenými slivkami vyváľané s bylinkách
mäsko v hrnci s bobkovým listom, trošku celého cesnaku a zaliate mliekom
už je natlakovaný 2stupeň /prúžok/
hotovo za 30 min /neviem možno by to šlo aj za menej, neskúšala som/
takto to vyzerá
zemiaky ktoré mám v tej vložke dierkovanej hotové za 6 min na najvyššom stupni natlakovania
dobrú chuť