Hrstková polievočka.



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Bravčové kosti, prípadne kuracie trupy,/ ak nemáme kosti môžme použiť bujón / koreňová zelenina - mrkva, petržlen, zeler, kaleráb,hrsť fazule, hrsť hrachu, hrsť šošovice, hrsť krúp, zemiaky., cibuľa, cesnak,soľ, vegeta. Tento recept mám od mojej maminy.Tôto polievku mám veľmi rada a nikdy sa jej neviem dojesť.

POSTUP PŘÍPRAVY

Brav.kosti, alebo kuracie trupy si uvaríme.Uvarené kosti vyberieme. Vodu , ktorá nám ostala v hrnci osolíme, nasypeme nakrájanú zeleninu,cibuľu, cesnak, pridáme fazuľu, ktorú sme si namočili deň vopred.Po pár minútach pridáme umyté krúpy a hrach a nakoniec šošovicu.Keď máme strukoviny skoro mäkké, pridáme zemiačky, ktoré ešte uvaríme do mäkka a polievočka je hotová. Do polievky môžme pridať mäsko obraté z kostí.