Cokoladovo-bananova torta starej mamy



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Prisady na cesto: 3 vajcia,10 dkg kryst. cukru, 2 polievkove lyzice kakaa,10 dkg polohrubej muky,na spic noza prasok do peciva, 3 lyzice vody... *Prisady na plnku: 3 vajcia, 3 polievkove lyzice kakaa, 10 dkg prask. cukru, 250g masla...Aspon 3-4 banany, cokoladova poleva, na ozdobenie moze byt slahacka.

POSTUP PŘÍPRAVY

Nasa oblubena rodinna torta, zdedena po manzelovej starkej... Kto ma rad sladke a hlavne cokoladu, urcite by to mal vyskusat :P.

TIP: Ak nemate mensiu tortovu formu, moze byt hranata forma na biskupsky chlebicek. Namiesto torty budete mat pekne cokoladovo-bananove rezy (vid. obrazok)!
Na formu s priemerom 26 cm je treba urobit dvojitu davku cesta!

Pripravime si cesto... Zltky, cukor a vodu vymiešame do penista.
Z bielkov vyslahame tuhy sneh.
Striedavo pridavame preosiatu muku zmiesanu s kakaom a praskom do peciva a sneh z bielkov. Nemiesat strojom iba varechou, aby cesto nesplaslo. Dame na vymastenu a mukou posypanu mensiu tortovu formu. Dame piect do vyhriatej truby, cca 20-30 min. (ja radsej vzdy kontrolujem, aby som to nepresvihla ;) ) Cesto nechame oddychnut minimalne 2-3 hodinky, kym ho naplnime.
Na plnku si potrebujeme pripravit 2 hrnce a vodu na parny kupel...;) Do mensieho hrnca dame cukor, vajicka a kakao. Cukor a kakao odporucam preosiat cez sito...
Nad parou suroviny vyslahame na jednoliatu masu... Potom nechame vychladnut...
Pripravime si zmaknute maslo... A don primiesame uvareny krem. Vymiesame do hladka, najlepsie mixerom...
Banany si nakrajame na hrubsie kolieska (minimalne 5 mm hrube). Rozrezeme oddychnuty korpus. Pripravime krem a plnime...
Na korpus natrieme cast plnky, potom nahusto naukladame na kolieska nakrajane banany, potrieme zase trochou plnky.
Dame druhu cast korpusu, postup opakujeme - dame plnku a banany. Vrch zarovname plnkou, natrieme aj boky.
Natrety korpus z "kazdej" strany nakoniec polejeme cokoladovou polevou a dame stuhnut do chladnicky. Podavat ju mozeme ozdobenu cerstvou slahackou.