Bezlepkový chlieb



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

* 0,5 kg Mix B alebo kombinácia Promix CH, FORTE a UNI * ½ kocky kvasníc alebo 1 balenie sušeného drožďia * 1 PL oleja * 1 PL vínneho octu * 1 ČL soli * 1 PL cukru * 5 dcl vody * semienka (slnečnicové ,ľanové) * 1 varený zemiak

POSTUP PŘÍPRAVY

Do väčšej nádoby nalejeme 1 dcl vlažnej vody, do ktorej pridáme kvasnice, cukor a štipku múky. Spravíme kvások, do ktorého pridáme 4 dcl vlažnej vody, ocot, olej, soľ a semiačka podľa uváženia a pridáme zvyšok múky, rozdrvíme varený zemiak a zmiešame dokopy. Cesto necháme 10-15 min kysnúť zakryté utierkou. Po nakysnutí vložíme cesto do vymastenej a múkou vysypanej formy na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre 1hod. na 240 °C.Recept je dobrý aj na pečenie v automatickej pekárni. Doba pečenia je tiež 1 hodina.Cesto môžete použiť aj na pečenie pečiva a bagiet.Dobrú chuť!