hrianky od Vrabčice



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Čo budeme potrebovať? Základom je mäsko z upečeného, alebo uvareného kurčaťa, ak máte šampiňóny, tiež odporúčam, ja som nemala. Menšiu cibuľu, našla som dokonca aj lečo, ktoré u nás nikto neje, teraz sa nám hodí, tavený syr Bambino, horčica, kyslá smotana, vegeta, soľ, korenie...

POSTUP PŘÍPRAVY

Ak vam zostal napriklad perkelt, kludne sa da pouzit na hrianky v pripade, ze vam muz osomral, ze ho uz šden den konzumovat nebude :) pri hriankach si este aj poobluzje prsty, pripadne aj vam :D


Na oleji som opražila cibuľku, zatiaľ som sa trápila s otvorením leča, z ktorého som do základu dala asi 3 lyžice a priliala som aj šťavu, prihodila kuracie mäsko nakrájané na menšie kocky a chvíľu nechala podusiť. Potom už len stačí dochutiť podlľa seba, horčica tam spraví svoje, stačí málo, ku koncu som primiešala dve lyžice smotany a to už som mala v nose tampóny, lebo by som sa neovládla...

Hriankovač sa nám pokazil od neustáleho hriankovania, tak som hrianky hriankovala na panvici. Keď sú dostatočne opečené, preložte na tanier, potrite jemnúčko s masťou a naložte horúcu zmes, prikryte syrom. Je dobré ak je tá zmes šťavnatá, vpije sa do hrianky a vy si ju budete vychutnávať s príborom.
Tak aspoň jedno foto, aby ste dostali chuť. Nevyzerá lákavo? Kuchári z Barónky by mali zo mňa radosť... /koťuhy, nikdy mi nechceli prezradiť, čo do nich dávajú/

Dnes sa mi naozaj podarili, neodolala som a raz som zahryzla.

Odporúčam vyskúšať všetkými dvadsiatimi prstami, ktoré vlastním.

Neverím, že vám nezachutia.