Medovo - jahodová jarná torta



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 kúpené medové pláty, 2 jahodové pudingy, 0,5 litra mlieka, 250g masla, 6 lyžíc práškového cukru, 3 lyžice jahodového džemu, 4 sterilizované jahody.... marcipán podľa MMB: 5 lyžíc sušeného mlieka, 5 lyžíc práškového cukru, 2 lyžice medu, 2 lyžičky oleja ... potravinárska farba

POSTUP PŘÍPRAVY

prihadzujem dole

z mlieka si uvaríme hustý puding....miešať do vychladenia!!!
maslo si vymiešame s cukrom a džemom
prihodíme jahody....
potom primiešame vychladený puding....a šupneme do chladničky
medové pláty natierame plnkou a troškou džemu....
natrieme aj vrchnú časť....a vložíme do chladničky
suroviny na marcipán poriadne zmiešame a miesime a miesime....treba dlhšie....ja som si časť oddelila a zafarbila zelenou potravinárskou farbou.... potom som z nich vyvaľkala valčeky a splietla spolu...jemne premiesila a rozvaľkala na pocukrovanej doske.... malo by to predstavovať roztapajúci sneh a novú trávičku
potiahla som tortu.... ale tú som predtým rozdelila na dve časti..... táto predstavuje snežienku na roztápajúcom snehu :)
druhú časť som ozdobila alternatívne.....