Strecha z BeBe sušienok



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Blížia sa Vianoce, čas naháňačiek a tak vám ponúkam fantastický svieži a hlavne rýchly koláčik :-) 1 balíček svetlých a 1 balíček kakaových Be-be sušienok, 500g tvarohu,150g prášk. cukru , 200g masla (dala som obyčajné), 2-3 banány, trochu rumu (ja som ale nedávala) * poleva : 80 g cery , 100 g varovej čokolády, pár kvapiek oleja (aby sa pekne leskla), ja som ešte pridala pár kvapiek mandľovej esencie (ale nemusí byť)

POSTUP PŘÍPRAVY

Vymiešame maslo s cukrom, tvarohom a ochutíme rumom. Na alobal naukladáme ako šachovnicu Be-Be sušienky 3 rady po 7 kusoch, (striedavo svetlú a tmavú sušienku). Potrieme polovicou tvarohového krému a zakryjeme znovu sušenkami Be-Be poukladanými ako šachovnica, ale teraz na tmavú dáme svetlú a opačne. Rozotrieme zvyšok krému a na prostrednú radu sušienok položíme po dĺžke ošúpané banány. Vezmeme alobal a z oboch dlhších strán, preklopíme k sebe tak, že sa sušienky hore spoja do strechy. Po zatuhnutí v chladničke strechu polejeme čokoládovou polevou a dáme znovu vychladiť.

Čoko polevu som dala na druhý deň, takže sušienky už boli krásne zmäknuté a hneď sme koláčik aj "okoštovali".. Je lahodný a svieži.