Drobné pečivko- miňonky s marcipánom*****



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

6 žĺtkov , 80 g marcipánovej hmoty, kôra z citróna, 120g krupicového cukru, 6 bielkov, 120 g hladkej múky,1 kávová lyžička prášku do pečiva**** na zliepanie: džem *** na poťah 120g marcipánu, 50g práškového cukru*** čokoládová poleva+ cera, ozdoby

POSTUP PŘÍPRAVY

vynikajúce pečivko na sviatky ,práve kvôli chuti marcipánu

vyfotené oddelené žltka od bielkov, marcipán-nie je to síce lacná záležitosť, ale raz za čas sa oplatí:o) vyskúšať. Ak môžem poradiť, tak najvýhodnejšie je ho kupovať v zahraničí, kde vyjde 200g okolo 1EUR, tu na Slovensku je to podstatne viac...
...bielka vyšľaháme na sneh s 1/2 cukru...
...žĺtka s druhou polovicou cukru a s 80g marcipánu, ktorý je lepšie postrúhať na strúhadle.+ nastrúhanou kôrou z citróna...
...po vymiešaní....
... do žĺtkovej peny striedavo primiešavame sneh z bielkov a múku s práškom do pečiva...
... cesto rozotrieme na DVA plechy... ja som robila polovičnú dávku, tak nech Vás to nemýli...
... a pri 190 stupňoch pečieme asi 8 -10 minút do ružova.... sledujte, až neprihorí:o)
.... pláty stiahneme z papiera na pečenie a jeden z nich potrieme džemom a prikryjeme druhým plátom... ja som prekrojila na polovicu , natrela džemom a priložila druhý plát, keďže som robila z polovičnej porcie....
...potom opäť prekrojíme na polovicu, potrieme džemom a položíme na seba, čiže máme 4 poschodia...
...takto... okraje si orežeme do rovna...
...zvyšný marcipán si zmiešame s práškovým cukrom, myslím, že ho nebolo treba ani toľko ako je uvedené v recepte... a rozvaľkáme...
...vrchný plát koláča opäť potrieme džemom, položíme naň marcipán a zaťažíme na 24 hodín drevenou doskou a knihami.... tá guľka marcipánu vedľa mi zostala, tak ju môžme použiť na ozdôbky...
...na druhý deň krájame na drobné zákušteky rôznych tvarov, mali by mať okolo 2,5 x 2,5 cm ... Z celej dávky by malo vyjsť okolo 40-45 kúskov...
1 várovú čoko roztopíme s cerou . Na 100g čoko dávam cca 75 g cery a namáčame koláčiky...
:o)
... a zdobíme...
...dobrú chuť...
...pre inšpiráciu pridávam ešte originál fotku z receptu, kde sú miňonky biele a vyzerajú tak lepšie -slávnostnejšie, ale keď ja si s tou bielou čokoládou nejako nerozumiem:o)