Jednoduché jablkové rezy



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

CESTO: 600 g nastrúhaných jabĺk * 400 g kryštálového cukru * 400 g hrubej múky * 2 deci oleja* 3 vajcia * prášok do pečiva * trocha mletej škorice * vanilkový cukor * hrozienka sparené horúcou vodou * NÁPLŇ: džem * POLEVA: 100 g stuženého tuku * 100 g práškového cukru * 4 PL kakaa * 3 PL mlieka * NA POSYPANIE: kokos alebo mleté orechy * DOBA PRÍPRAVY: asi hodinka bez čakania na vychladnutie upečeného cesta

POSTUP PŘÍPRAVY

Vynikajúce jablkové rezy s veľmi jednoduchou prípravou. Všetky suroviny na cesto sa iba zmiešajú, cesto sa upečie, rozkrojíte ho na tri časti, zlepíte džemom a oblejete čokoládou. Toť vsjo a úspech zaručený.

1. Do väčšej misy postrúhajte jablká.
2. Pridajte 400 g kryštálového cukru.
3. Pridajte 400 g hrubej múky.
4. Ďalej do misy rozklepnite tri vajíčka,
5. .... dva deci oleja,
6. .. vanilkový cukor,...
7. .... prášok do pečiva...
8. Pridajte trocha mletej škorice alebo škoricový cukor.
9. a nezabudnite na hrozienka sparené vriacou vodou /varianta pre detičky) alebo naložené v rume (varianta pre dospelých)
10. Cesto vylejte na poriadne vymastený plech olejom a posypaný strúhankou.
11. Bod jedenásť hovorí: cesto treba uhladiť a šmariť do rúry.
12. Pečieme pri teplote asi 180 stupňov 30-40 minút. Potom ho necháme úplne vychladnúť.
13. Cesto rozdelíme na 3 alebo 4 časti. Ako začiatkočníčka som si ho vždy vymerala krajčírskym metrom, aby boli jednotlivé pásiky rovnako široké. Prvý pás preneste na rovný podnos a ponatierajte ho dobrým džemom.
14. Pokračujeme ďalej. Prenesieme druhý plát, opäť ponatierame džemom a prikryjeme posledným tretím plátom.
15. Vo vodnom kúpeli alebo na miernom ohni si rozpustite a spojte do hladka 100 g stuženého tuku, 100 g práškového cukru, 4 PL kakaa a 3 PL mlieka.
16. Na koláčik "nacabreme" (seredský výraz) čokoládovú polevu a nejakým spôsobom ju uhladíme.
17. A niečím to na záver posypte. Napríklad kokosom alebo orechmi.
18. Jablkové rezy dajte do chladničky trocha stuhnúť a potom Vám ostáva už iba krájať.