Išelské koliečka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto: 42 dkg hladkej múky, 14 dkg práškového cukru, 2 vanilkové cukre, 8 dkg mletých orechov, 4 dkg kakaa, 1/2 kávovej lyžičky škorice, 28 dkg Hery. Krém: 125 ml mlieka, 1a1/2 lyžice hladkej múky, 1 žĺtok, 10 dkg masla, 10 dkg práškového cukru, 1/2 sáčku vanilkového cukru, 5 dkg mletých orechov

POSTUP PŘÍPRAVY

Suroviny na cesto zmiesime, je suchšie, nakoľko tam nejde vajce. treba trošku trpezlivosti. potom vyváľkame cca na 2 mm a vykrajujeme kolieska, ktoré upečieme. Po vychladnutí plníme krémom. Mlieko uvaríme s hladkou múkou a žĺtkom. Kašu necháme vychľadnúť. Medzi tým si vymiešame maslo s cukrom a vanilkovým cukrom. Keď je kaša studená pomaličky pridávame do vyšľahaného masla a miešame mixérom. na konci pridáme pomleté orechy. Naplnené kolieska polejeme čokoládou a na vrch oriešok. Z tejto dávky mi vyšlo presne 40 ks (už zlepených). Sú vynikajúúúúúce.