Ríbezlová smotanová omáčka - najfantastickejšia



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 hrnček ríbezlí, 1,5-2dcl vody, 4PL kryštálového cukru, 1dcl mlieka, 1PL hladkej múky, 250ml šľahačkovej smotany

POSTUP PŘÍPRAVY

Očistíme si ríbezle. Ja som mala mrazené. Dáme variť do vody spolu s cukrom asi 5-10 minút. Keď sa cukor rozpustí stiahneme plameň vlejeme pomaly šľahačkovú smotanu a prevaríme. Medzitým si zmiešame múku s mliekom a zahustíme omáčku, necháme prevrieť a hotovo. Podávame s rôznymi druhmi mäsa. Nám to babka podávala s vareným mäskom a plnkou z polievky a s varenými zemiakmi. Robila ju aj z jablčok, no ojedli sme sa jak .....Tak toľko z môjho detstva. No moje deti sú asi po mne, včera sa nevedeli dojesť a mladšia dcéra až dvakrát ďakovala za fantastický obedík.

Mäsko som len kuracie prsia posolila, okorenila mletým bielym korením a opiekla na panvici a hotovo.
A samozrejme zemiaková kaša.

Dala som to k omáčkam , lebo v tomto recepte neide o prípravu mäsa , ale o podľa mňa kráľovnú všetkých ovocných omáčok.

suroviny - v tej telefónnej búdke držím cukor
ríbezle vo vode s cukrom, tej vody dáme tak, aby boli ríbezle zaliate
zaliate smotanou a zahustené mliekom, v ktorej sme rozmiešali múku ( a moja najobľúbenejšia vareška v akcii, volá sa Krivuľa, lebo je krivá )
naložíme na tanier a papkáme