Arašidové keksíky

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

120g múky, 1 ČL PDP, 75g hnedého cukru, 75g mäkkého masla, štipka soli, 75g arašidového masla s kúskami orieškov, 1 vajce, 1ČL perníkového korenia, 1ČL strúhanej pomarančovej kôry

POSTUP PŘÍPRAVY

Tento recept mám z knihy Pečieme pre radosť,ešte som ho neskúšala, preto nie je obrázkový postup, ale len čo ich upečiem, tak sem pridám fotky.

Všetky suroviny zmiešame na hladké cesto. Dvoma lyžičkami naukladáme na papierom vystlaný plech kopčeky cesta vo vzdialenosti asi 3cm od seba. Keksíky pečieme 12-15 minút pri 170°C - teplovzdušná rúra. Po vybratí z rúry ich necháme asi 2-3 minúty chladnúť a tuhnúť na plechu. Úplne ich necháme vychladnúť na kuch. mriežke.

Namiesto perníkového korenia a pomarančovej kôry sa dá použiť 50g tmavej posekanej čokolády a
1/2ČL škorice

DOBRÁ RADA: arašidové maslo si môžeme pripraviť aj sami: 70g nesolených pražených arašidov zmixujeme sčasti nahrubo a sčasti najemno, premiešame s lyžicou slnečnicového oleja .