Čokoládové rohlíčky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

100g horkej alebo várovej čokolády, 200g tuku (70% - 75%), 100g práškového cukru, 100g mletých mandlí, 300g polohrubej múky, 1 ČL perníkového korenia, na polevu bielu alebo tmavú čokoládu + podľa potreby cera

POSTUP PŘÍPRAVY

Recept som našla dnes pri listovaní prílohy časopisu PLUS 7 dní, uloženého a zabudnutého v mojej kuchárskej knižke, samozrejme ma zaujal natoľko, že som ho ešte dnes musela vyskúšať, veď pri tom množstve, čo som tento víkend zvládla, sa to nejako stratilo. :-)

Postup...

Tuk si dáme rozpustiť, potom doň pridáme čokoládu, ja som opäť robila z dvojitej dávky.
Vychladnutú čokoládu, múku, mandle, perníkový prášok a cukor zmiešane a
... necháme postáť aspoň hodinu, nemusí byť v chlade, stačí v kuchni, aby cesto nestuhlo. Ak sa cesto drobí, pridáme biely jogurt podľa potreby.
Odtrhneme si kúsok cesta a natlačíme ho do formičky pokrytej fóliou.
Vyklopíme pomocou fólie. Kto nemá žiadnu formičku, môže vytvotiť klasické rohlíčky cca 1cm hrubé a 6cm dlhé. Môžeme použiť rôzne formičky, ja som vyskúšala rôzne tvary.
Poukladáme ich na plech vyložený papierom na pečenie a dáme piecť do vyhriatej rúry na 10 - 12 minút pri teplote 180 stupňov. Z jednej dávky mi vyšli dva plechy.
Vyskúšala som aj takúto formičku.
Upečené, pozor, keď sú horúce, sú veľmi krehké, necháme ich vychladnúť a až potom dáme dolu z papiera.
Ozdobíme čokoládovou polevou.
Krajšia by tam bola biela čokoláda, tak snáď nabudúce...
...
Hotovo, ďalšia krabica putuje na balkón. Vyskúšané, sú fantasické!
Moja druhá várka, už nie sú také pekné, ako prvé, ale majú tvar rožka a to je hlavné.
Robila som ich aj tento rok (2012) a neroztiekli sa mi, a použila som špaldovú múku celozrnnú hladkú.