Koložvarská alebo prekladaná kapusta



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Mäsko: olej * cibuľa * mleté mäso * kečup * horčica * sójovka _____ Kapusta: olej * cibuľa * slanina * kyslá kapusta _____ + ryža * klobásy * kyslá smotana * sladká smotana * mletá červená paprika * petržl. vňať * kyslá smotana

POSTUP PŘÍPRAVY

sú tu už receptíky na koložvarku, ale pridávam postup na túto dobrotku ako ju robím ja:))

čiže prv si pripravíme mäsko ... na oleji orestujeme cibuľu, šupneme mleté mäsko a restujeme kým sa nezatiahne a nepustí šťavu, pridáme kečup, horčicu, sójovku plus dá sa pridať aj nejaké korenie ja som pridala tacos
zalejeme vodou a dusíme do mäkka, tej vody môže byť kľudne veľa aby vysledný efekt bol šťavnatý
ideme na kapustu ... na oleji orestujeme cibuľu a slaninku
šupneme kapustu a chviľku dusíme, ja som zaliala vodou z kapusty, ale kto nechce mať veľmi kyslú tak stačí obyčajna voda...... a medzitým ako sa dusí mäso a kapusta si uvaríme ryžu, ja varím klasicky ako cestoviny a nakrájame klobásky na kolieska
a ideme vrstviť... pekáč si vymastíme aaaa uložíme polovicu kapusty
druhá vrstva polovica ryže
tretia vrstva mäsko aj so šťavou... a preto je dobré, aby bolo šťavnaté, aby sa ryža fajne napila :))
druhá polovica ryže
kolieska klobasy
a šup druhá polovica kapusty ... v sladkej smotane si rozmiešame kyslú smotanu ... pekne to rozotrieme na kapustu, posypeme červenou paprikou a petržlenovou vňaťou.. a dáme zapekať ... takych 20-30 minút..... medzttým je akuráť čas na umytie kooooopy riadu...
takto vyzerá po zapečení... a pri degustovaní netreba zabudnúť pridať si aj kyslú smotanu .. mnaaaaaaaaam