Kokosový šišmiš



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

CESTO: 3 vajcia, 130 g práškového cukru, 4 PL teplej vody, 5 PL oleja, 130 g hladkej múky (môže byť aj polohrubá), 1/4 sáčku kypriaceho prášku;
KRÉM: 250 ml mlieka, 20 g zlatého klasu, 1 vanilkový cukor, 125 g masla, 75 g práškového cukru, kokosová múčka, lekvár

POSTUP PŘÍPRAVY

Pozri ďalej...

Źltka rozmiešame s práškovým cukrom, pridáme vodu, olej, múku, prášok do pečiva a sneh z bielkov. Cesto dáme upiecť do formy na srnčí chrbát. Po vychladnutí nakrájame.
Podľa návodu uvaríme zlatý klas, ktorý necháme vychladnúť (počas chladnutia občas premiešame). V miske si rozmiešame maslo s práškovým cukrom, masu rozdelíme na dve časti. Do jednej pridáme kokosovú múčku (množstvo podľa chuti) a do druhej lekvár (ríbezľový, čučoriedkový - podľa vlastného výberu). Do obidvoch po lyžičkách pridávame vychladnutý puding.
Krémy striedavo natierame na vychladnutý koláč a zlepujeme.
Hotovo.
Zvyšným krémom (ak ostanú obidva, tak ich môžeme zmiešať dohromady) potrieme celý koláč a posypeme kokosovou múčkou.
Dáme stuhnúť do chladničky a krájame podobne ako metrový koláč - šikmo.