SLOVENSKÝ KRÉMOVNÍK



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500 g hladkej múky, 150 g práškového cukru, 70 g tuku (Palmarín, Hélia), 20 g Salajky, 120 ml mlieka KRÉM : 250 g masla, 230 g kryštálového cukru, 1 vanil. cukor, 600 ml mieka, 5 lyžíc hrubej múky, 50 ml vajcový koňak + pikantný lekvár

POSTUP PŘÍPRAVY

Múku zmiešame s cukrom, pridáme rozpustený tuk a v mlieku rozpustenú Salajku. Spracujeme všetky suroviny a vymiesime hladké cesto, rozdelíme ho na 4 časti. Každú rozvaľkáme, dáme na opačnú stranu plechu (popichať cesto) a upečieme.
KRÉM : Z mlieka, múky, kryštálového a vanil. cukru uvaríme hustú kašu. Do vychladenej zmesi primiešame maslo. Ja som pridala aj vajcový koňak, no nemusí byť.
Na prvý plát natrieme tretinu krému, zakryjeme druhým. Ten natrieme lekvárom a zakryjeme tretím, na ktorý natrieme druhú tretinu krému. Položíme posledný plát a použijeme zbytok plnky. Koláč treba dať do chladničky odležať, aby zmäkol.