Mandľové sušienky - Cantuccini



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

100 g mandlí, 250g hladkej múky, 150 g hnedého cukru, 1čl prášku do pečiva, 2 balíčky vanilkového cukru, par kvapiek mandľovej arómy horkej, štipka soli, 25 g roztopeného masla, 2 vajcia

POSTUP PŘÍPRAVY

Zo surovín pripravíme cesto a dáme na polhodinku do chladničky. Cesto rozdelíme na 4 rovnaké časti a z každej vytvoríme 25 cm dlhý valček, ktorý roztlačíme rukou na oválny prierez .
Upečieme vo vyhriatej rúre na 200°C 10-15 minút. Necháme mierne vychladnúť a ostrým nožom nakrájame na 1 cm hrubé plátky, opäť uložíme na plech a upečieme do zlatohneda cca 10 min. Necháme vychladnúť a uložíme do uzavretej dózy.
Sú to trvanlivé talianske chrumkavé sušienky podávajú sa ku káve. My ich pečieme aj na Vianoce :-)

suroviny urobíme cesto
dáme do chladu na 30 minút
vychladené cesto rozdelíme na 4 časti
vytvoríme 25 cm dlhý valček, ktorý roztlačíme rukou na oválny prierez
po upečení
ostrým nožom nakrájame na 1 cm hrubé plátky, opäť uložíme na plech a upečieme do zlatohneda cca 10 min. druhý krát som to uložila otočene reznou plochou na papier a lepšie sa to prepieklo
po upečení
ja som použila túto arómu z lidla Bittermandel Ol