Jemná kukuricová



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 konzervu kukurice, 1 cibuľa, 1 väčšia mrkva, 3 zemiaky, 1 bobkový list, 4 zrnká čierneho korenia, kúsok mäsa (ja som mala kuracie chrbty), olej

POSTUP PŘÍPRAVY

Cibuľu nakrájame na drobno, opražíme na troške oleja. Potom pridáme mrkvu, mäso a zemiaky a ešte chvíľu restujeme. Zalejeme vodou (2 cm nad zeleninu), osolíme, pridáme bobkáč a korenie. Keď je zelenina už skoro hotová, pridáme kukuricu aj s nálevom a povaríme ešte nejakých 15-20 min. Odstavíme a môžeme podávať. Kto má rád, tak počas varenia môže pridať aj čerstvú petržlenovú vňať.
P.S. V reštauráciách túto polievku podávajú so šunkou (miesto mäsa) a podlievajú vývarom, ale keďže my salámu nejeme tak som urobila zmenu :)