"Bejlíz" na domáci spôsob

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

• 2 plechovky sladeného kondenzovaného mlieka
• 2 plechovky nesladeného TATRA mlieka
• 8 lyžíc strúhaného kokosu
• 2 vanilkové cukry
• 500 - 750 ml rumu (podľa chuti)

POSTUP PŘÍPRAVY

Je to niečo pre milovníkov sladkých likérov. Je to dobrotka.
1. Dve plechovky sladeného kondenzovaného mlieka dáme do hrnca, zalejeme vodou, aby boli potopené, miernym varom varíme cca 2 hodiny. Necháme vychladnúť, v žiadnom prípade neotvárajte horúce!!
2. Na suchej teflónovej panvici opražíme doružova osem lyžíc strúhaného kokosu a ešte teplý ho nalejeme do misky, kam sme naliali dve plechovice nesladeného TATRA mlieka. Necháme 24 hodín v chladničke macerovať.
3. Druhý deň prelejeme cez gázu a dobre vyžmýkame, kokos vyhodíme (alebo spapáme ).
4. Zmiešame prevarené sladené mlieko, z ktorého sa nám urobil hustý karamel, s kokosovým mliekom a dvoma vanilkovými cukrami, najlepšie v mixéry a postupne prilievame rum (podľa chuti, tak medzi 500 ml - 750 ml).
5. Zlejeme do fliaš. Ak ho ihneď nevypijete, vydrží v chlade mesiac
6. TIP: Namiesto kokosu spokojne použite pomleté oriešky, mandle…