Rýchly "lístkový" quiche
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Jedno balenie lístkového cesta, mrazená zeleninová zmes akú máte radi, smotana na varenie, 2-3 vajíčka, tvrdý syr (cca 15dg)
POSTUP PŘÍPRAVY
Francúzsky slaný koláč, trochu zjednodušený...
|
V slanej vode uvaríme zeleninovú zmes. |
|
Rozmrazené lístkové vyvaľkáme a vyrežeme z neho kruh podľa veľkosti formy |
|
Cesto dáme do formy, naň rovnomerne rozsypeme vychladenú zeleninu |
|
V smotane rozšľaháme vajíčka, osolíme a zmesou polejeme zeleninu. |
|
Vrch posypeme nastrúhaným syrom a šup s tým do rúry. |
|
Koláčik je hotový, keď vajíčka stuhnú a vrch jemne zhnedne. |
|
A zo zvyšného cesta si urobíme pizzové koláčiky :-) Dobrú chuť! |