Mrkvovy kolac



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

300g hladkej muky, 1 lyzicka prasku do pecenia, 1/2 lyzicky sody bikarbony, 200g hnedeho cukru (moze byt aj obycajny ale hnedy je naj) 4 vajcia, 200ml oleja kora z 1 pomaranca kora z 1 citrona 200g mrkvy na jemno postruhanej 150g vlasslych orechov 227g plechovka ananasu odkvapkaneho na krem : 125g masla v izbovej teplote 50g praskoveho cukru 250g natierkoveho masla (mne sa najviac osvedcilo z lidlu)

POSTUP PŘÍPRAVY

1.Najskor treba predohriat ruru na 150st C. a vylozit tortovu formu papierom na pecenie. Do vacsej misy preosiat muku spolu so skoricou, praskom do peciva a sodou bikarbonou, potom primiesat cukor. V druhej mise rozmiesat vajcia s olejom a korou s citrona a pomaranca. Do suchej zmesy primiesame mrkvu a pridame. morku zmes. Opatrne vmiesame orechy a ananas ( nic sa nestane ak ich vynechame ale vdaka anasasu je kolac stavnatejsi ) Zmes vlozime do formy na pecenie. a pecieme asi 45 min. alebo dovtedy kym cesto nie je uplne upecene.
2 Na krem rozmiesame maslo s praskovym cukrom sokedy nie je uplne kremove potom pridame natierkove maslo. Najlepsie je krem potom dat do chladnicky kym nie je tuhsi ale stale roztieratelny. Na vychladnuty kolac rozotrieme krem v hrubej vrstve (pre mna cim viac tym lepsie) :)

vsetkym prajem dobru chut

toto je moj prvy recept tk snad sa vam vsetym podari :)