Vanilkoví slimáci



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

600 g polohrubej múky, 30 g cukru, 350 ml mlieka, 1 vajíčko, 120 ml oleja, 1 lyžička octu, štipka soli, 40 g droždia, strúhaná kôra z jedného citróna. Plnka: 2 ks pudingov bez varenia Dr.Oetker Creme Olé, 500 ml mlieka.

POSTUP PŘÍPRAVY

Do misy nasypeme múku, vyhĺbime jamku, pridáme cukor, nalejeme vlažné mlieko, rozmrvíme droždie a necháme vzísť kvások. Potom pridáme ostatné suroviny, vypracujeme hladké, nelepivé cesto, ktoré dáme kysnúť. Po vykysnutí rozdelíme na dve rovnaké časti. Každú vyvaľkáme do tvaru obdĺžnika, potrieme plnkou, zrolujeme, nakrájame slimáčiky a dáme ešte 15 minút na plech kysnúť. Po tejto dobe potrieme rozšľahaným vajíčkom a dáme piecť do rúry na 180 C. Plnku pripravíme podľa návodu na pudingu - dala som menej mlieka o cca 100 ml. Po upečení môžeme pocukrovať.
Recept mám: http://rybi-cka.blog.cz/0808/vanilkove-naplne-do-sneku