Polievka z tekvice Hokkaido so sézamovými semienkami



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 menšia tekvica Hokkaido (tá oranžová) - soľ - olivový olej - cibuľa - ocot - cukor - muškátový oriešok - sezamové semienka

POSTUP PŘÍPRAVY

Veľmi jednoduchá a chutná vegánska polievočka.
Cibuľu pokrájanú nadrobno osmahneme na olivovom oleji, pridáme ošúpanú a na kocky nakrájanú tekvicu Hokkaido a chviľku podusíme. Zalejeme vodou (len tak, aby bola tekvica pod vodou), povaríme. Keď je tekvica mäkká, rozmixujeme a dochutíme octom, soľou a cukrom. Ak je polievka moc hustá, doriedime vodou. Na záver poprášime muškátovým orieškom a podávame posypané sezamovými semienkami. Dobrú chuť :)
PS: Kto chce, môže namiesto vody použiť smotanu na varenie alebo mlieko, bude to jemnejšie.