Falošná krtkova torta podľa Martina K. (mata198511) ID 20128



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto: 4 vajcia * 160 g krupicového cukru * 140 g hladkej múky * 20 g kakaa * 1 KL sódy bikarbóny _____ Krém: 500 ml mlieka * 1 Zlatý klas * 3 PL kryštálového cukru * 2 vanielky * 250 g jemného tvarohu * 125 g Hery * 4 PL práškového cukru * 3-4 banány

POSTUP PŘÍPRAVY

Ďakujem Maťka :))

Žltky vymiešame so 100 g cukru, pridáme 4 lyžice vriacej vody a vyšľaháme do tuhej peny.
Z bielkov a zvyšného cukru 60 g vyšľaháme tuhý sneh.
Múku, kakao a sódu spolu preosejeme. Polovicu zmesi zľahka vmiešame do žĺtkov, druhú polku zapracujeme do snehu. Žltkovú a bielkovú hmotu opatrne spojíme a cesto vylejeme do formy. Upečieme.
Pomocou lyžičky vydlabeme stred cesta asi do hĺbky 1 cm, môžme aj viac, podľa vlastného uváženia, ponecháme asi 2-centimetrové okraje. Vydlabané cesto nahrubo rozmrvíme.
Banány pozdĺžne prekrojíme a plochou stranou poukladáme do korpusu. Mne stačili len 2 a pol :))
Z mlieka, zlatého klasu a 3 PL kryštálového cukru uvaríme puding. Necháme vychladnúť. Tvaroh, vanilky, zmäknutú Heru a práškový cukor spolu dobre premiešame a vmiešame do vychladnutej kaše. Tvarohový krém kopcovito navŕšime na banány.

Mne sa zdalo, že na tom pôvodnom obrázku sú aj čokoládové hobliny, takže som pridala čokoládu, avšak moja maličkosť neodhadla teplotu a tie hobliny sa mi trocha roztopili a preto ten povrch vyzerá tak ako vyzerá :((
Posypeme rozmrveným korpusom a dáme do chladničky stuhnúť.