Mrkvovo-jablkovo-citrónové muffins



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2 mrkvy * 1 citrón – šťava aj kôra * 1 jablko * 2 balíčky škoricového cukru * 180 g polohrubej múky * 2 lyžičky prášku do pečiva * 60g kryštálového cukru * štipka soli * 6 lyžíc oleja * 2 vajcia (slepačie :-)))

POSTUP PŘÍPRAVY

Všetkým mamčám dávam do pozornosti tento recept:

1. Našťastie (alebo na nešťastie??!) nemám gelové nechty, tak sa mi dobre strúhala mrkva aj jabĺčko,
2. a citrón. Pravdepodobne je každý citrón chemicky ošetrený, tak spravte vopred zopár jednoduchých úkonov: citrón vyumývajte kefkou alebo špongiou pod horúcou vodou, vysušte dosucha, postrúhajte, dužinu vynechajte, tá býva moc horká, a nakoniec vyžmýkajte šťavu.
3. Nastrúhané oné dajte do misy.
4. Potom prisypte cukor,
5. oba škoricové cukry, dobre zmiešajte a nechajte odstáť.
6. Zatiaľ si do ďalšej misy preosejte múku, pridajte dve lyžičky prášku do pečiva,
7. ďalej dve celé vajíčka a 6 polievkových lyžíc oleja. A premvrte pomedzi prsty štipku soli.
8. Obe zmesi spolu spojte a dajte na polhodinku do chladničky. Ak sa Vám zdá cesto málo sladké, pridajte trocha cukru.
9. Do formy naukladajte papierové košíčky, ak nemáte, formu dobre vymažte maslom a posypte strúhankou.
10. Cesto je uvedené presne na 12 muffiniek. Rozdeľte ho do košíčkov,
11... a ak chcete, pridajte trocha pikantného džemu.
12. Pečieme pri 180 stupňoch asi 30-40 minút, skúška správnosti ako vždy - špáratkom v najvyššej časti čiapočky.
13. Muffiny sú veľmi šťavnaté, možno sa Vám budú zdať za horúca, že sú nedopečené. Nám sa tak zdali, pretože sa zjedli ešte v horúcom stave... Samozrejme, že sa nezjedli samé, zjedli ich naši milí susedia, a mne ostal iba riad a vínko, ktoré doniesli so sebou na koštovku. Aspoň to.