Tekvicové semienka s vínom



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

tekvicové semienka soľ víno

POSTUP PŘÍPRAVY

Môj muž bol z tohto ,,jedla,, tak potešený ... Deti vydlabali dyne s bezšupkovými jadierkami.

Jadierka som popremývala, dala na pekáč, posypala soľou, tak od oka, aby to mužovi chutilo - mne stačia bez soli,lebo mi tak viac chutia - vyniká ich pravá chuť. /aspoň pre mňa/. Rúru som vyhriala na 100 stupňov a vložila pekáč, aj skôr sa tam môže dať. Občas som premiešavala varechou, aby sa rovnomerne sušili. Orientačný čas sušenia je asi 90 min. Presne neviem. lebo ja som dosýpala aj surové ešte. Po vychladnutí som ich uložila do pohára a zatvorila. Takto si manžel pochutnával, že super k vínu - paráda. Z tekvíc deti mali radosti... tvorili a tvorili ...