jahodový CHEESCAKE



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

3 - 4 balíčky Bebe dobré ráno (alebo iné celozrnné), 3 lyžice masla, 3 lyžice cukru, 2 - 4 Philadephia cheese alebo Lučina (podla velkosti formy), 1/2 šálky cukru, 1 lyžice limetkovej šťavy (cca polka limetky), 1 lyžička nastrúhanej kôry z limetky alebo citronu, 1 kyslá smotana, 3 vejcia, 1 lyžice kukuričného škrobu, jahody čerstvé alebo mrazené cca 300 g až 500 g

POSTUP PŘÍPRAVY

1. predhriať ruru na 170 st.
2. rozmixovat (rozdrtit) sušienky, zmiešať s maslom a cukrom, hmotu natlačiť na dno formy
3. piecť 10 minut
4. zvýšiť teplotu na 180 °C.
5. mixovat 1/2 šálky cukru, Philadelphie, limetkovú šťavu a citronovú kôru elektrickým mixérom na strednom stupni rýchlosti, kým vznikne hladká hmota
6. pridať kyslú smotanu a zase dobre miešať mixérom. Pridať vajce, postupne jedno po druhom, miešať mixérom na nízkom stupni rýchlosti, kým sa každé z vajec dobre nespojí. Naliať na upečený základ.
7. piecť zhruba 50 minut a nechať vychladnúť
8. rozmixovať jahody, do menšieho hrnce dať vodu (iba trochu), rozmixované jahody a 1 lyžičku kukuričného škrobu a dobre rozmixovať
9. priviesť k varu, stále miešať počas 1. minúty, potom dať vychladnúť a priliať na už vychladnutú tortu.

Pred podávaním nechať minimálně 4h odiny v chladničke.

Jahody môžeme nahradiť aj iným ovocím.