klasická ryža podľa mňa...

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 až 2 lyžice oleja alebo trošku masti,1 hrnček podlhovastej alebo okrúhlej ryže/ako príloha lepšia podlhovastá/,1 menšia alebo polovica cibule,3 klinčeky,trošku čierneho korenia,majoránka,soľ,vegeta,roztlačený cesnak,1.5 násobok vody

POSTUP PŘÍPRAVY

Ryžu dáme do sita a prelejeme vriacou vodou,premiešame a chvíľu necháme vo vode.Potom zlejeme a necháme odkvapkať.Do rajnice dáme olej/masť/,pridáme na drobno pokrájanú cibuľu.Popražíme.Pridáme cesnak a premiešame.Dáme ryžu a miešame a pražíme.Pridáme soľ,korenie,klinčeky,chvíľu pražíme.Potom pridáme vegetu,majoránku a zamiešame.Zalejeme 1,5 násobkom ako sme dali ryžu,tzv 1 hrnček ryže-1,5hrnček vody.Záleží na Vás či dáte studenú alebo horúcu.Necháme rozvariť.Varíme na miernom ohni kým vodu vidíme.Potom odstavíme,odpravíte v postele,vložíte tam rajnicu,prikryjete perinou/paplónom/,necháte min.0.5hod./môže tam biť aj niekoľko hodín aspoň bude teplá/a môžete podávať...