Blesková paradajková polievka s cesnakom a bazalkou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

olivový olej *
5 strúčikov cesnaku *
1 KL cukru *
500 ml pasírovaných paradajok *
400 g lúpaných paradajok (alebo 5-6 ks sparených a olúpaných paradajok) *
1 KL soli *
bazalka *
strúhaný tvrdý syr

POSTUP PŘÍPRAVY

Táto polievočka je vynikajúca, rýchla, hustá aj bez zásmažky a najmä veľmi zdravá.

1) Na troche oleja speníme pretlačený cesnak (hmmm ten cesnak prevoní celú kuchyňu), ...
2) ... pridáme 1 KL cukru, kto má rád sladšie, tak aj viac. Treba dávať pozor, aby sa cesnak nepripálil.
3) Prilejeme pasírované paradajky ...
4) ... a celú konzervu lúpaných paradajok aj so šťavou (v sezóne paradajok môžeme použiť sparené a olúpané nakrájané paradajky), vareškou ich trochu pomágame na menšie kúsky.
5) Polievku obazalkujeme, ...
6) ... osolíme (pozor, polotovary sú už prisolené!) a chvíľočku povaríme.
7) Hotovka! Posypeme strúhaným syrom a tak bleskovo ako sme ju uvarili, tak bleskovo ju všetci zjeme. Aspoň u nás je to tak. :-)