PEČENÉ MASOVÉ GULIČKY



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

600g mletého mäsa /mix hovädie+bravčové/, 1 vajce, 2 jarné cibuľky, 2PL olivového oleja, soľ, korenie. Ja som pripravovala dnes s hovädzieho mäsa, nakoľko hostia nejedia bravčové. Robila som ich pikantnejšie, tak som pridala moju zmes korenenej soli a ešte 2ČL marockého korenia harissa. Táto varianta v rúre je iná ako smažené mäsové guličky a ušetrí Vám aj kopu času.

POSTUP PŘÍPRAVY

Pomleté mäso premiešame s vajíčkom, pridáme soľ, korenie, olivový olej a premiešame. Jarnú cibuľku si nasekáme na drobno a vmiešame do zmesi.
Plech vystelieme papierom na pečenie a mokrými rukami zo zmesi tvarujeme guličky veľkosti vlašského orecha. Poukladáme na papier.
Vyhrejeme rúru na 200 stupňov a pečieme cca 30-35 minút záleží na rúre.
Podávame s omáčkou a prílohou môžu byť zemiaky na rôzny spôsob.

Keď ich opečiete na panvici,môžete ich podávať len tak v miske ako jednohubky k vúnu, alebo pivku.

Dobrú chuť :-)

Pomleté mäsko zmiešame s vajíčkom...
...pridáme soľ a korenie....ja mám okorenú soľ, ktorú používam...
...pridáme olivový olej..
...očistíme a nasekáme nadrobno jarnú cibuľku...
...pridáme k zmesi a premiešame...
...pridala som ešte harissu....
...vytvarujeme guličky...poukladáme na plech a dáme piecť.
DOBRÚ CHUŤ :-)