Pagaštan konský - tinktúra



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

pagaštan konský lieh,vodka,slivovica

POSTUP PŘÍPRAVY

Potrebujeme gaštany , biely alkohol najlepšie 40 % a viac

Gaštany sa pokrájajú na hrubšie plátky spolu aj so šupkou.
Gaštany dáme do zatváracieho skleneného pohára a zalejeme alkoholom. Pred prvým použitím necháme vylúhovať minimálne 3 týždne. Vylúhovanou zmesou potierame boľavé kĺby, kosti, nohy... Je dobré naliať tinktúru do nádobky s rozprašovačom a striekať na miesta kde potrebujeme.Ja som používala keď som mala nohy unavené od námahy, taktiež na žily na nohách. Ak nás klby trápia častejšie tak tinktúru zlejeme do nádoby a už použité gaštany znovu zalejeme alkoholom a to opakujeme až pokiaľ nám znovu nenarastú gaštany.