Čokoládová torta



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto: 1 HERA, 250 g práškového cukru, 6 vajec, 100 g hladkej múky, 1 prášok do pečiva, 200 g čokolády na varenie, hrsť sekaných orechov.

Plnka: 5 žĺtkov, 300 g práškového cukru, 2 PL mlieka, 2 PL kakaa, 1 maslo

POSTUP PŘÍPRAVY

nafotila som aj postup :-) takže nech sa páči:

Heru si vyšľaháme do peny s práškovým cukrom a po jednom do toho zašľaháme vajcia.
Zmiešame múku s práškovým cukrom a zamiešame do peny. Čokoládu si rozpustíme nad parou a pomaly zapracujeme do cesta. Ak máte, môžete pridať za hrsť sekaných orechov, nič tým nepokazíte.
Cesto upečieme vo vymastenej a múkou vysypanej forme a po upečení a rozkrojení vyzerá takto čierno-čierne :-)
Teraz si pripravíme plnku: nad parou šľaháme žĺtky s cukrom, mliekom a kakaom, kým to nie je mierne teplé. Potom odstavíme z platne a šľaháme šľahačom až do zhustnutia. Nakoniec po lyžičkách primiešavame zmäknuté maslo. Hotovo. Túto plnku robím veľmi rada, lebo sa mi zatiaľ ani raz nezrazila a okrem toho je veľmi chutná. Použite však čerstvé vajcia. Alebo použite niektorú zo svojich obľúbených čokoládových plniek :-)
Tortu klasicky poskladáme a polejeme čokoládovou polevou. Keďže túto som robila s chrípkou a cítila som sa pod psa, nahádzala som len dookola orechy, ale chutila fakt bohovsky. Je to veľmi sýty zákusok, to kvôli toľkej čokoláde v ceste. Milovníkom čokolády odporúčam :-)