Zapekané kuracie rezne



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Kuracie prsia, hladká múka, CESTÍČKO - 6 vajec, 3 PL hladkej múky, 300g strúhaného syra, ZÁLIEVKA - 2 šľahačkové smotany, 2 PL horčice, petržlenová vňať, solčanka (vegeta), soľ, korenie podľa chuti

POSTUP PŘÍPRAVY

Včera sme sa konečne dostali k tlačeniu kapusty do suda, ktorú robievame u svokrovcov a ako to tak chodí, keď sa stretnú dve ženy, reč sa vždy točí okolo jedla. A jeden recept vystrihnutý z časopisu ma zaujal natoľko, že som sa rozhodla dnes ho pripraviť na obed a keď bude za niečo stáť, aj ho zverejniť. Po menších úpravách ho sem vkladám na inšpiráciu aj pre vás, moje milé žienky.

Postup v obrázkoch (veľmi jednoduchý)...

Kuracie prsia nakrájame, naklepeme, osolíme, a kto chce, môže okoreniť. Množstvo neuvádzam, proste, koľko sa zmestí na jeden plech, mne ešte nejaké ostali, takže ich budem musieť pre veľký úspech dorobiť, ale už len na malý pekáč.
Zarobíme si cestíčko - syr nastrúhame, vajíčka rozšľaháme, pridáme trošku soli, vňaťku (nemusí byť), múku a nakoniec vmiešame syr. Ak sa zdá byť ešte husté, kľudne pridajte ešte vajíčko.
Pripravený rezeň obalíme v hladkej múke, v pôvodnom recepte to nebolo, ale cesto nedržalo, tak som to skúsila s múkou a super.
Potom rezeň obalíme v cestíčku a šupneme...
...na plech, na ktorom je papier na pečenie. Papier nemusí byť, stačí olej, ale kto bude potom drhnúť ten plech, takto je to oveľa jednoduchšie.
Hotovo a teraz si pripravíme zálievku.
Zmiešame smotany, horčicu, solčanku a vňaťku a nalejeme na rezne.
Pečieme na 200stupňoch cca 40 - 50minút.
A takto vyzerajú upečené, my sme k nim mali pečené zemiaky a uhorkový šalát .