RUSKÝ BORŠČ zjednodušený podľa mňa.



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Potrebujeme: 1/4 hlávky väčšej bielej kapusty, 1 mrkvu, 1 menší petržlen, 1 strednú cibuľu, 2 zemiaky, 2 strúčiky cesnaku, 1 malý pretlak, 1 malý pohár zaváranej cvikle, hovädzie mäsko najlepšie nejaké zbytky, hovädzí vývar. Celé čierne korenie, nové korenie, kmín, bobkový list, Soľčanka. Kyslá smotana, petrželová vňať na ozdobu.

POSTUP PŘÍPRAVY

Veľmi sýta a hustá polievka, ktorá je super na večeru, alebo ľahký obedík. Vyskúšajte:
Očistenú zeleninu si nakrájame takto: kapustu na slížiky, mrkvu a petržel nastrúhame nahrubo, zemiačky na malé kocky, cibulu na polkolieska a cesnak necháme celý. Ak Vám zostáva hovädzie mäsko napr. zo sviečkovej, tak máte čo vytiahnuť z mrazáka. Ja takto fungujem aj s vývarom. Samozrejme vytiahneme v dostatočnom predstihu. Nakrájanú zeleninku dáme na maslo trošku opiecť, nakoniec pridáme aj kapustu. Osolčankujeme, pridáme koreniny, celý cesnak a zalejeme vývarom. Přimnežene, nech je zeleninka zakrytá. Pridáme uvarené na kocky nakrájané mäsko. Mierne varíme asi 35 minút. Doplníme vývarom na požadované množstvo, ale konzistencia má byť naozaj hustá. Potom pridáme scedené kocky cvikle a malý rajčinový pretlak, pristrúhame najemno malý zemiak na zahustenie. Necháme ešte povariť takých 20 minút. Na koniec dochutíme, dokyselíme, dosolíme, ale v podstate by to už nemalo byť treba. Ak nemáte v mrazáku žiadne zbytky, začínate tým, že si uvaríte mäsko a potom už dodržujete postup. Treba ho nechať odstáť a najlepšie podávať na druhý deň, či na tretí, na štvrtý... Zdobíme kopčekom kyslej smotany, petrželovou vňaťkou a jeme s čiernym chlebíkom. Prajem dobrú chuť. Foto dodám, keď sa manžel naje a odfotí.

Fotil manželko, tak prepáčte to servírovanie...:-)))