Sušené chili



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

paprička čili

POSTUP PŘÍPRAVY

Tieto papričky pestujeme, lebo sa mi veľmi páčia. Aj len ako rastlina. Nechávame si ich aj na ozdobu...

Takéto červené papričky si nakrájam v celku na prúžky tenké asi 2 mm, aj tenšie. Sú dosť pre nás ostré. Sušila som ich pri kachliach aj na radiatore. Budem ich používať po jednom kúsku do varenia. Veď chili robí dobre nášmu srdiečku. tak radšej trochu, ako vôbec. Pozor! nechytať sa očí, lebo by nás pálili... Už som použila kúsok aj do kávy... len nie je dobré ho tam dlho nechávať. Myslím, že pol minúty stačí. Hovorím, ako komu... lebo tu mám známu, ktorá tieto papričky bežne jedáva aj k chlebu len tak na raňajky... ... a takto vyzerajú za živa na rastlinke ...