Šľahačkovo-marhuľový zákusok



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cestá: 14 vajec, 14 PL kryšt. cukru, 14 PL polohrubej múky
Plnka: 1 PL pudingu Zlatý klas, 4 PL kryšt. cukru, 2 vanilkové cukry, 2.5 dcl mlieka, 1 balíček želatíny, voda, 2 smotany na šľahanie, 4 PL prášk. cukru a
asi dva 7dcl poháre zaváraných marhúľ

POSTUP PŘÍPRAVY

Kuk dolu na obrázkový postup:)

Takže prv než sa pustíme do prípravy cesta alebo čohokoľvek iného, dáme si napučať do 2 dcl pohára želatínu. Voda nemusí byť až po okraj pohára, stačí tak do 3/4:)
Až teraz sa pustíme do cesta. Oddelíme si bielky od žĺtkov...
...trochu ich vyšľaháme, ale naozaj len trochu, a pridáme 7 PL cukru.
Keď je z toho poriadny sneh, pridáme žĺtky a zašľaháme....
..po žĺtkoch nasleduje 7 PL múky. Múku do cesta dobre všľaháme.
Môžeme vyliať na plech a dáme piecť asi na 15 minút do rúry vyhriatej na 180C. Potom si rovnakým spôsobom upečieme ešte jednu piškótu.
Z týchto ingrediencií si uvaríme puding.
Pudingu dajte veľkú kopcovitú lyžicu, nech je dobre hustý:)
Zatiaľ čo nám puding mierne vychladá, skontrolujeme, či želatína dobre napučala:)
Keď puding vychladne (asi na 60C), vmiešame doň želatínu.
Teraz si vyšľaháme 2 šľahačky.
Pridáme 4 PL práškového cukru a zase šľaháme.
Ak puding stále nie je vychladnutý, môžeme si medzitým nakrájať zavárané marhuľky
Keď už vychladol, zľahka ho vmiešame do šľahačky.
Trochu plnky natrieme na piškótu a poukladáme pokrájané marhule.
Nasleduje ďalšia vrstva plnky...
...a na ňu piškóta a na piškótu zase plnka:) ale už tenučká vrstva, len aby zakryla cesto.
ozdobíme podľa vlastného gusta. Zákusok by mal približne 3 hodiny tuhnúť niekde v chlade... Lenže my sme to už nevydržali a papali ho asi o pol hodku:)
Dobrú chuť:)