ÚŽASNÁ PUDINGOVÁ VIANOČKA



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto : 900g hladkej múky, 1 kypriaci prášok do pečiva, 5 PL oleja, z 3 bielkov sneh a kvások : 500 ml teplého mlieka, 1 a 1/2 kocky kvasníc, 100g práškového cukru. Puding: 500ml mlieka, 2 čokoládové pudingy Dr.Oethker / alebo iný/, 2 PL kakaa, 300g práškového cukru, 250g masla /Hera, Palmarín, Rajo... Nakoniec 3 žĺtky na potretie.

POSTUP PŘÍPRAVY

Najskôr si vo väčšej mise pripravíme hutnejšie cesto z múky, kypriaceho prášku, oleja, kvásku a nakoniec pridáme z 3 bielkov vyšľahaný sneh. Cesto odložíme na 1 hodinu na teplé miesto a necháme vykysnúť.
Uvaríme si puding z mlieka, 2 čokoládových pudingov, kakaa a práškového cukru úplne klasickým spôsobom. Hneď ako puding odstavíme, tak pridáme celé máslo Hera, necháme rozpustiť a šľahačom zapracujeme do pudingu.
Keď je cesto vykysnuté, cca po 1 hodinke, rozdelíme si ho na doske na 8 rovnakých častí. Každú časť postupne vyvaľkáme na tenko / asi 30x30cm/ a natrieme tenkú vrstvu pudingu cca, 1 až 2 PL, rozotrieme po celej ploche cesta a zrolujeme na tenkú roládku. Zapletáme 2 takto pripravené roládky spolu. Preložíme na plech vyložený papierom na pečenie, každú vianočku potrieme žĺtkom. Na veľký plech sa zmestia všetky 4 vianočky. Pečieme pri 180°C asi 30 minút do zlatista.
Rovnako dobre chutí s kávičkou ako aj úplne sama :)