Jesenná zdravá tortička (orechovo-čokoládová)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

8 bielkov, 4 žĺtka, 3PL medu, 1 hrnček posekaných (pomletých) orieškov, 100g kvalitnej čokolády, 1 väčšie jablko, trošku mletej škorice, štipka soli, 1/2 balíčka vanilkového cukru, 1/2 hrnčeka celozrnnej múky (môže nahradiť aj obyčajnou), 1/2 ČL prášku do pečiva

POSTUP PŘÍPRAVY

Recept na túto taliansku tortičku bol nájdený na jednom blogu a veľmi rada ho tu posuniem. fakt výborná, rýchla na prípravu, nadýchaná a bez pridania tuku :-) ale vďaka jablku predsa šťavnatá
Z bielkov vyšľaháme sneh. Žĺtky vyšľaháme s medom a vanilkovým cukrom. Pridáme k nim oriešky (mandle alebo aké máte radi), na hrubo postrúhanú alebo na jemno posekanú čokoládu, štipku soli a trošku škorice. Primiešame múku s práškom do pečiva a na koniec postrúhané jablko. ako posledný vmiešame zľahka sneh z bielkov. Pečieme vo vyhriatej rúre orientačne 20-25min na 160°. Môžeme podávať len tak alebo s kopčekom šľahačky či vanilkovej zmrzliny. Dobrú chuť :-)