Krémová cibuľačka v bosniaku



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

cibuľa (podľa veľkosti hrnca - 4-5 ks), bosniaky, soľ, vegeta, paprika, strúhaný syr

POSTUP PŘÍPRAVY

Cibuľačka je v našej rodine veľmi obľúbená. A ak sa pritrafia čerstvé bosniaky, hmmmm, to je voľačo...
Ale ak ich doma nemáme, nič sa nedeje, cibuľačku si môžeme pripraviť aj klasicky do taniera a pridáme do nej zapečené v trúbe kúsky chlebíka so syrom. Aj tak je to mňááááám.

pripravíme si, čo budeme potrebovať:
cibuľu - ako som už povedala, podľa veľkosti hrnca, ale aj podľa žiadanej hustoty polievky. Ak má byť krémová, tak by jej malo byť čím viac
bosniaky - čo človek na papanie, to 1 bosniak
soľ, vegeta, paprika a strúhaný syr (ten som zabudla odfotiť)
cibuľu nakrájame na tenké kolieska
na troške oleja ju trošku osmahneme - vareškou ju "rozbijeme" na prúžky.
Pridáme lyžičku sladkej papriky a zalejeme hrnčekom vody. Osolíme, pridáme vegetu a na miernom plameni dusíme prikryté asi 15-20 minút.
Dolejeme vodou a este necháme vrieť cca 20 minút, nech sa cibuľa dobre rozvarí. Vypneme a mixérom rozmixujeme cibuľu, až nám vznikne super hladká krémová polievočka.
Teraz si pripravíme bosniačiky. Bosniak rozkrojíme asi v jednej tretine zvrchu.
Lyžicou vydlabeme vnútro - pozor, nie celkom, lebo by sa nám bosniak rýchlo rozmočil.
Lyžicou "utľapkáme" vnútro (môžeme si pomôcť aj rukou) tak, aby nám vznikla mištička.
Všetkých zavoláme k stolu :D... Polievočku nalejeme do pripravenej misky a posypeme strúhaným syrom
Pri papaní si odždibujeme aj z rozmočenej striedky, je to veeeeľmi dobré.
Takto chutilo môjmu najstaršiemu synovi ;) (ale on je vo veku, keď mu chutí všetko)...