Falošná tiramisu roláda



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto: 5 vajec, 100 g krupicového cukru, 100 g polohrubej múky (u mňa promix PK) Krém: 1 smotana na šľahanie, 1 stužovač, práškový cukor podľa chute - u mňa 3 lyžice, 1 pomazánkové maslo Ďalej: detské piškóty, uvarená silná káva, rum podľa chuti, kakao

POSTUP PŘÍPRAVY

Receptík som dávnejšie stiahla z www.recepty.cz
Oplatí sa vyskúšať.

Bielka so štipkou soli vyšľaháme do pevnej peny.
Žĺtka poriadne vyšľaháme spolu s cukrom. Skutočne šľahajte apoň 5 min. Potom pridáme múku a nakoniec pridáme pevný sneh a vareškou dobre premiešame. Cesto premiestnime na plech vyložený papierom na pečenie. Dáme piecť na 170 stupňov cca 10 -15 min. Treba sledovať. Upečený plát má byť zlatohnedý.
Takto nejako to má vyzerať.
Ešte teplý plát zavinieme aj s papierom.
Krém si pripravíme nasledovne: šľahačku vyšľaháme spolu so stužovačom a práškovým cukrom. Keď je šľahačka pevná pridáme nátierkové maslo a vyšľaháme na hladký krém.
Pripravíme si silnú kávu, pridáme do nej rum. Taktiež si pripravíme piškóty. Ja som zabudla kúpiť bezlepkové, tak mi ich muž upiekol. Preto ich je tu tak veľa, nebudeme potrebovať toľko.
Z rolády odstránime papier, rozvinieme a natrieme viac než polovicou krému.
Piškóty namáčame do pripravenej kávy a ukladáma v dvoch radoch od začiatku jednej strany rolády.
Roládu zavinieme, preložíme na podnos a zvyšným krémom natrieme povrch rolády. Povrch posypeme kakaom a dáme stuhnúť do chladničky.