KARDINAL SCHNIT



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

10 vajec, 21 dkg. kryštalového cukru + 5 PL kryštalového cukru. 5 PL polohrubej múky, 1/2 PDP plnka : 2 šlahačky 1 stužovač do šlahačky pikantný džem. Práškový cukor na posypanie.

POSTUP PŘÍPRAVY

10 bielkov a 21 dkg. kryšt. cukru vyšlaháme do tuha
10 žltkov 2 celé vajcia 5 PL kryšt. cukru vyšlahať na tvrdo potom pridať múku s PDP.
Na spodok plechu si urobíme a alobalu 2 vaničky s vysokými okrajmi aby nám pri pečení masa nevytiekla lebo to v rúre dosť narastie.
Bielkovú penu dáme do vrecúška s ozdobnou špičkou a do jednej vaničky urobíme 3 pruhy a do drruhej 2 pruhy potom pomedzy to dáme s lyžičkou žltkové cesto. Pečieme na cca 170 C asi 30 min.!!!!pozor ruru neotvarame lebo cesto splasne!!!!! ale každý si pozná svoju rúru ako pečie takže si môže zmeniť teplotu aj čas, ale zásadne nepoužívame teplovzdušnú rúru.Upečený spodný plát s dvoma bielymi pruhmi potrieme džemom a nakopíme všetku vyšlahanú šlahačku so stužovačom na ňu dáme ešte trochu džemu a prikryjeme druhým plátom s troma bielymi pruhmi.
Pred podávaním dobre pocukrujeme praškovým cukrom.